• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura i Patrimoni Arriba a Formentera 'Por unos pasitos de ná' de la companyia Ambulantes Teatro y Danza

Arriba a Formentera 'Por unos pasitos de ná' de la companyia Ambulantes Teatro y Danza

foto-por-unos-pasitos-de-na 1El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura i Festes, presenta Unos pasitos de ná, un espectacle de dansa adreçat a nens i nenes a partir de 3 anys que ha obtingut un gran reconeixement de crítica i públic a viles i ciutats d’arreu de l’estat.

Por unos pasitos de ná és un espectacle que fusiona el flamenc i la dansa contemporània. A través del llenguatge de la dansa, es troben ballant tres personatges que representen figures geomètriques. Dos són circulars i l’altra quadrada, la seva forma i el seu ball són diferents.

Atrets per una crida festiva, les rodones passen sense problemes per la porta. Però sorgeix un conflicte quan la quadrada no pot passar, ja que la porta es rodona i no hi cap. Li demanen que canvi la seva identitat, la seva forma, el seu ball; però ella, orgullosa i flamenca, vol mantenir la seva identitat i les seves formes. Ballant, busquen una solució, a vegades de forma divertida i clownesca, fins que la troben en mig d’un ball.

Amb aquests personatges, Ambulantes Teatro y Danza teixeix un divertit espectacle d’estètica clown que planteja la importància de la identitat al mateix temps que promou el respecte al què és diferent.

L’espectacle arriba a Formentera dins del programa PLATEA, que va posar en marxa el 2014 l’INAEM (Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música) del Ministeri d’Educació, Cultura i Esports, que permet al públic formenterer gaudir d’espectacles estatals de gran qualitat.

La companyia
Ambulantes Teatro y Danza es dedica des de fa anys, a la producció d’espectacles infantils. En una primera etapa, la companyia es centra fonamentalment en l’adaptació de textos juvenils, per passar després a integrar el llenguatge de la dansa en totes les seves peces. El grup s’ha format al Teatre Escola Municipal d’Albacete i en la Sala Cuarta Pared de Madrid. Entre algunes de les seves peces es troben Don Quijote para niños, Pulgarcito y Déjate llevar.

A més de l’escenificació de l’obra de dissabte, aquest divendres tarda/vespre els integrants de la companyia Ambulantes Teatro y Danza impartiran tres tallers per a les alumnes de l’Escola de Música i Dansa de Formentera.

Por unos pasitos de ná es podrà veure a Formentera aquest dissabte 6 d’octubre a les 18.00 h a la Sala de Cultura (Cinema). L’espectacle té una durada de 50 minuts i les entrades es podran adquirir per 3 euros a la taquilla del cinema el mateix dia de la funció.

Ràdio Illa

Teatre de les Illes Balears

Música de les Illes Balears

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera