• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència Formentera instal·la un HiSun Point per potenciar la protecció enfront els dels rajos ultraviolats

Formentera instal·la un HiSun Point per potenciar la protecció enfront els dels rajos ultraviolats

foto HiSun Point 3Formentera compta des d’aquest dimarts amb el primer HiSun Point instal·lat a les Pitiüses. Aquest és un projecte desenvolupat per la delegació de l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) de Balears i l'empresa mallorquina Hi Services (hi-services.es), que incorpora la darrera tecnologia per al diagnòstic de pell, a més d’altres elements de conscienciació i ajuda, en una estructura modular de disseny exclusiu.

El dispositiu consisteix en una pantalla digital interactiva dotada d'un programa capaç de detectar el fototipus de pell de cada persona, connectar-se a la radiació ultraviolada del moment i lloc i informar després l’usuari de les mesures que ha de prendre per gaudir del sol sense conseqüències. A més, el projecte inclou uns semàfors solars que informen amb un codi de colors sobre les diferents categories d'exposició i els seus riscos de radiació.

La presidenta en funcions, Susana Labrador, ha dit que el Consell ha apostat per aquest projecte ja que “és molt important que tant els residents com aquells que ens visiten puguin cuidar de la seva salut, i amb aquest sistema se’ls facilita informació precisa sobre com protegir-se del sol i els rajos ultraviolats”

El HiSun Point és gratuït, funciona de manera automàtica i restarà instal·lat a Sant Francesc fins a finals d’any. Cara a l’any vinent s’estudiarà si es manté en aquesta ubicació o si es cerca un altre espai per al seu servei. El cost de muntatge i lloguer fins a finals d’any ascendeix a 10.995€ sense IVA.

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1