• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Serveis Generals Presidència El Consell d’Entitats tracta la regulació d’entrada de vehicles a l’illa

El Consell d’Entitats tracta la regulació d’entrada de vehicles a l’illa

foto CdE entrada vehicles 2a 2La Sala de Plens del Centre de Dia va acollir ahir dimarts la segona sessió extraordinària del Consell d’Entitats de Formentera per tractar de la regulació d’entrada de vehicles a l’illa. La sessió, que va comptar amb la participació de representants del teixit associatiu, empresarial i polític de l’illa, va ser presidida per la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, el president del Consell Insular de Formentera, Jaume Ferrer, el conseller de Territori, Energia i Mobilitat del Govern de les Illes Balears, Marc Pons, el conseller d’Infraestructures i Mobilitat del Consell Insular de Formentera, Rafael González, i la consellera de Participació Ciutadana, Sònia Cardona.

Després de l’exposició inicial dels tràmits fets fins ara, s’hi va presentar el text final de l’Avantprojecte de la llei per a la sostenibilitat mediambiental i econòmica de l’illa de Formentera, un text que es retornava a la valoració del Consell d’Entitats després del procés d’al·legacions. S’hi ha presentat un total de 20 al·legacions per part de diverses administracions, empreses i grups polítics. D’aquestes, se n’han estimat el 40%.

La futura norma facultarà al Consell de Formentera per limitar l’entrada de vehicles i la seva circulació en funció de criteris mediambientals, establir un nombre màxim de vehicles de lloguer i potenciar l’ús de vehicles elèctrics i no contaminants tant en el sector públic com en el privat.

Novetats de l’avantprojecte
Aquells que tinguin casa a Formentera o que tot i viure a Eivissa treballin a Formentera seran considerats com a residents a l’illa i no se’ls aplicarà cap regulació d’accés als seus vehicles. També s’equiparen en condicions als residents els formenterers que resideixen fora i han de tornar per motius familiars greus.

Així mateix, el Consell de Formentera establirà una quota específica per als residents d’Eivissa per facilitar el seu accés a Formentera. Aquesta quota, que serà prioritària, prendrà com a base les dades d’afluència que es recolliran aquest estiu.

Les companyies navilieres tindran l’obligació d’informar els clients sobre la necessitat de disposar d’autorització per circular amb vehicle a Formentera, encara que no estan obligades a impedir l’accés al vaixell, el seu desembarcament o la compra de bitllet. La responsabilitat de circular per l’illa sense autorització recau totalment en el titular del vehicle.

Tots els vehicles hauran de dur un distintiu que acrediti que poden circular per Formentera. Les sancions per aquells que no duguin distintiu o autorització aniran de 1000 a 10.000 euros segons la gravetat de la infracció.

Tramitació i aprovació
Després de l’exposició i valoració d’ahir per part del Consell d’Entitats, ara l’avantprojecte s’enviarà al Consell Econòmic i Social i es preveu que a l’agost sigui aprovat pel Consell de Govern. Posteriorment, s’enviarà al Parlament per la seva aprovació, que es preveu per a finals d’aquest 2018.

Així, la regulació d’entrada de vehicles a Formentera ja es podrà començar a aplicar de cara a la propera temporada.

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1