• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Promoció, Ordenació turística i Activitats econòmiques La XV Regata Ophiusa torna a unir Sitges i Formentera per Setmana Santa

La XV Regata Ophiusa torna a unir Sitges i Formentera per Setmana Santa

Ophiusa-2017El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Turisme, informa que avui s'ha fet la presentació a la seu del Consell de Formentera de la XV edició de la Regata Ophiusa que uneix Sitges amb Formentera i que tindrà lloc entre el 29 i el 31 de març. Així ho han explicat el cap de Promoció Turística de Formentera, Carlos Bernús, i l'organitzador d'esdeveniment, Josep Maria Ferrer.

Per a aquesta quinzena edició s’espera la participació d’unes 45 embarcacions i 250 navegants que, un any més, s'adhereixen a la campanya del Save Posidonia Project i apadrinaran metres quadrats de posidònia a través d'un codi QR. Així mateix, es farà una presentació especial per sensibilitzar-los sobre la necessitat de protecció d'aquesta planta. L'organitzador ha explicat que "si bé els navegants són un dels col·lectius que més gaudeix de la mar durant tot l'any, també han de contribuir en la seva conservació vetllant per la conservació de les praderies de posidònia".

Patrocinada per l'Agència de Turisme de les Illes Balears (ATB) amb la col·laboració de l'àrea de Turisme del Consell de Formentera, la Regata Ophiusa arriba enguany a la XV edició amb la mateixa filosofia que l’ha caracteritzat fins avui; obrir les seves portes a la participació dels velers més competitius, però també a la concurrència de creuers familiars que volen passar les vacances de Setmana Santa en regata i en una època en què Formentera, fora dels mesos de temporada alta, és més autèntica”. Tots hi tenen cabuda dins els diferents grups i classificacions que ofereix la regata", ha explicat Josep Maria Ferrer.

Visitants de temporada baixa
Carlos Bernús ha apuntat que “l’Ophiusa és un dels nostres millors reclams per reivindicar la Formentera de temporada baixa. Estem segurs que els navegants que ens visitaran se’n duran un bon record de la nostra illa i el compartiran amb amics i familiars en tornar a casa”.

La regata és 100% Made in Formentera, des del seu nom d'Ophiusa que és com els grecs coneixien l'illa, fins als noms de les classificacions, Savina d'Espalmador, Savina d'es Cap, Savina la Mola, Mola i així fins a arribar al guanyador absolut de la General que s'emporta la Savina de Plata d'Ophiusa o els trofeus que són representacions de savina.

Des de l’organització s’ha volgut destacar el suport i patrocini econòmic de l’ATB i del Consell de Formentera, així com de les nombroses marques que hi aporten materials i subministres diversos que fan possible any rere any la celebració d’aquesta regata.

balearsculturaltour

autoavaluacio_establiments_turistics_esp

Ens trobareu a:
c. de Mallorca, 15
07871 Sant Ferran
tel. 971 32 12 10 · fax 971 32 10 73
turisme@formentera.es

Fires i Mercats d'Artesania

Reb Bio. Turisme Ornitològic

Passió per Formentera

Web oficial de Turisme (www.formentera.es)