• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura i Patrimoni El pròxim dilluns s’inaugura l’exposició Koinonía, una mostra sobre l’univers femení

El pròxim dilluns s’inaugura l’exposició Koinonía, una mostra sobre l’univers femení

rsz cavidadEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que el pròxim dilluns 20 de novembre s’inaugura a la sala d’exposicions de l’Ajuntament Vell la mostra “Koinonía”, de l’artista val·lisoletana i resident a Eivissa, Isa Sanz, una exposició fotogràfica que forma part del programa d’activitats del Dia Internacional per a l’eliminació de la Violència contra la Dona. La inauguració tindrà lloc a partir de les 20h i comptarà amb la presència de l’artista. És la primera vegada que aquesta obra viatja a la nostra illa.

La col·lecció consta de 17 autoretrats de dones en espais naturals on Isa Sanz, a través de la fotografia com a mitjà principal d’expressió, ens transmet l’emotivitat i la profunditat de l’univers femení d’una forma fins ara no gaire coneguda, i traspassa aquella difícil barrera de dotar la tècnica i l’estudi, del concepte i de la màgia necessària per arribar finalment a l’art.

Tal i com ho defineix la historiadora de l'art Elvira Rilova, “el treball Koinonía d’Isa Sanz posa de manifest la seva proximitat entre la creació artística i una profunda intuïció filosòfica de la realitat, i explora a través d'aquesta sèrie de fotografies la fortalesa femenina, la calma, la integració amb la naturalesa, el color, la sang, l'aigua i la màgia, elements lligats profundament a la construcció del femení".

La sèrie fou realitzada a Eivissa el juny de 2010, l’any que l’artista arriba a l’illa i es va enamorar d’ella després de contemplar una posta de sol des des Vedrà. I és aquí, en aquest entorn on ella sent que es nodreix, que ho té tot al seu abast i on experimenta estar en comunió, a “Koinonía”.

Encara que en principi les imatges d'aquesta sèrie estaven bastant pensades, algunes les va realitzar amb total improvisació. Va sortir a buscar amb la seva càmera i amb els materials alguna cosa amb el que interactuar, i quan ho trobava, es lliurava a experimentar el moment, a sentir el que estava ocorrent, convertint-se així l'escenificació en alguna cosa real, en alguna cosa que estava succeint.

Aquesta exposició compta amb el suport d’ILLENC, l’Institut de la Llengua i la Cultura de les Illes Balars. La mostra romandrà a la sala d’exposicions de l’Ajuntament Vell entre el 20 de novembre i el 2 de desembre. La podeu visitar de dilluns a dissabte d’11 a 14h i de 18 a 20h.

Ràdio Illa

Teatre de les Illes Balears

Música de les Illes Balears

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera