• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Urbanisme, Turisme i Activitats econòmiques Urbanisme i Ordenació del territori Formentera demana al Govern i l'Estat solucions pel problema de l'habitatge a l'illa

Formentera demana al Govern i l'Estat solucions pel problema de l'habitatge a l'illa

Foto ple novembre 2015Avui s'ha celebrat la sessió ordinària del Ple de novembre del Consell de Formentera. El Ple ha aprovat per unanimitat la proposta relativa a l'habitatge, els desnonaments i la pobresa energètica. La consellera de Territori, Alejandra Ferrer, ha explicat que uns dels problemes més greus que hi ha a l'illa és «la cerca d'habitatge per tot l'any», tot i les polítiques dutes  a  terme pel Govern per lluitar contra aquesta situació, com la construcció d'una promoció d'Habitatge de Protecció Oficial.

Des de la institució també s'han fet polítiques en matèria d'habitatge, com la creació del reglament d'estades turístiques que «esperem que en un futur serveixi per destriar els habitatges no turístics i crear una borsa de cases de lloguer per tot l'any», segons ha destacat Alejandra Ferrer.

Però per cercar una solució a aquesta situació, el Ple del Consell ha aprovat «demanar al Govern Balear l'obertura a Formentera d'una oficina de l'IBAVI que serveixi per abordar el problema de l'habitatge», segons ha assenyalat la consellera. A més s'ha instat a l'executiu autonòmic i central a «fer polítiques actives per protegir el dret a l'habitatge i evitar la pobresa energètica».

Millora de l'accessibilitat

A la sessió plenària també han donat suport per unanimitat a la proposició del grup Socialistes de Formentera relativa a la redacció d'un Pla Municipal d'Accessibilitat als edificis. El conseller de Mobilitat, Rafael González ha explicat la feina que des del seu departament ja s'està duent a terme per millorar l'accessibilitat, i ha assegurat que es seguirà treballant en aquesta línia ja que des de la institució són conscients de les limitacions que en aquest sentit hi ha a l'illa, però ha assegurat que «totes les noves infraestructures que s'estan realitzant ja són accessibles». Els partits de l'oposició han demanat que s'implementi de manera progressiva.

La proposició dels socialistes relativa a un programa d'alfabetització digital dirigit a grups en risc d'exclusió de les noves tecnologies també s'ha aprovat per unanimitat. El mateix suport ha rebut la proposició de Compromís amb Formentera per la creació d'una associació de voluntariat esportiu, la qual ja es treballa des de l'àrea d'Esport per crear-la, segons ha explicat el conseller responsable, Jordi Vidal.

Platges sense fum

Així mateix a la sessió plenària també s'ha aprovat per unanimitat, la proposició de Compromís amb Formentera, per estudiar la possibilitat de crear platges sense fum. La consellera de Medi Ambient, Daisee Aguillera, ha explicat que la institució «estudiarà la viabilitat jurídica i la possibilitat d'implantació de fer alguna platja o zona de platges lliure de fum», però la consellera ha destacat que aquesta proposició inclourà una campanya de conscienciació perquè «sobretot pensem que és un problema d'educació i allà és on volem fer incidència».

Al plenari s'ha donat el vistiplau a la proposició popular relativa al control d'abocadors il·legals. La consellera de Medi Ambient ha explicat que la institució treballa en «la creació d'un cos d'inspectors que permetrà combatre aquesta i altres problemàtiques». Per últim, la consellera de Benestar Social ha llegit la declaració institucional amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones.

webturisme baix1

Ràdio Illa

Esport és més

rss_formentera_1