• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura Formentera reviu les aventures de Dick Coates a l’exposició “1958, una illa en el record” a la Sala d’Exposicions “Ajuntament Vell”

Formentera reviu les aventures de Dick Coates a l’exposició “1958, una illa en el record” a la Sala d’Exposicions “Ajuntament Vell”

Del 16 al 28 d’octubre a la Sala d’Exposicions “Ajuntament Vell” es podrà visitar l’obra ‘1958, una illa en el record’. La mostra detalla el viatge íntim i fascinant de Dick Coates, des dels seus primers dies d'infantesa a prop del poble de Waddington fins a les seues exploracions amb el seu amic Peter Johnson a l'illa de Formentera. A través de fotografies, informes ornitològics, cartes i altres relíquies precioses, els visitants tendran l’oportunitat de submergir-se-se en el món de Coates i entendre’n la relació profunda amb la natura i la gent del lloc.

Des de les seues aventures juvenils a les terres de Formentera fins a la seva posterior carrera com a topògraf rural i professor destacat a Seale Hayne, la vida de Coates s'entrellaça amb els valors de la natura, l'amistat i la curiositat inesgotable.

L’exposició s’inaugurarà el dilluns 16 d’octubre a les 19.00 hores. La mostra es podrà visitar a la Sala d’Exposicions “Ajuntament Vell” d’11.00 a 14.00 hores i de 18.00 a 20.00 hores (festius, diumenges i dilluns al matí, sala tancada)

Richard (Dick) Coates va néixer el 22 de juny de 1940. Va créixer en una casa de camp prop del poble de Waddington. Va estudiar secundària a l'Escola Oundle, un internat que fomentava l'aventura (1954-1958). Amb el seu amic Peter Johnson, que es va convertir en un famós fotògraf de la vida salvatge, va sol·licitar una beca del Dudgeon Venture Fund i els varen concedir la suma de 40 lliures. Varen descobrir l'illa de Formentera on l'objectiu era registrar totes les aus que varen veure durant 12 dies principalment a la zona des Caló.

Coates va començar el seu primer treball com a topògraf rural ajudant en la gestió de finques agrícoles. Més tard es va convertir en topògraf especialitzat en la construcció d'edificis agrícoles i va acabar com a professor titular a Seale Hayne, que llavors formava part de la Universitat de Plymouth. 

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera